Amb motiu de l'estat d'alarma per la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, volem compartir amb la població de Godall i tots els interessats les mesures i el protocol a seguir durant aquests dies de confinament.

Hem actualitzat la documentació per tal d'adaptar-mos a totes les mesures noves que han anat sorgint i per a facilitar la consulta a tots els ciutadans.

A continuació s'informa de les novetats (a dia 01/04/2020):

 

Ajudes aprovades pel Reial Decret – Llei 11/2020:

 

 • Moratòria i ajudes al pagament dels lloguers d'habitatge.

 

 • Extensió de la moratòria hipotecària als següents immobles:

- Locals de negoci propietat d'empresaris individuals (autònoms o persona física)
- Habitatges en règim d'arrendament pels quals s'ha deixat de percebre la renda (només si són propietat de persones físiques)

 • Moratòria de préstecs i crèdits no hipotecaris concedits a persones físiques.

 

 • Aplicació del bo social elèctric als autònoms sense activitat o amb reducció d'ingressos del 75%.

 

 • Subsidi extraordinari per falta d'activitat per als treballadors que cotitzen pel règim d'empleats de la llar familiar.

 

 • Subsidi de desocupació extraordinari per als treballadors que hagen finalitzat un contracte temporal.

 

 • Moratòria de cotitzacions a la seguretat social.

 

 • Suspensió del pagament de factures d'electricitat, gas natural i productes derivats del petroli per a PIMES i autònoms.


L'Ajuntament ofereix assessorament gratuït a aquells veïns que es vegen en la situació d'haver de demanar la moratòria hipotecària, els ajuts al lloguer o la moratòria de préstecs no hipotecaris. En el cas de la resta de prestacions econòmiques, s'ofereix assessorament sobre quins són els organismes oficials als quals cal acudir.


S'adverteix que les condicions d'accés a les ajudes són estrictes i que els Reials Decrets aprovats preveuen conseqüències per a aquelles persones que, aprofitant-se de la situació, demanen l'aplicació d'aquesta mesura sense trobar-se en situació de necessitat o de vulnerabilitat.

 

Podeu consultar tota la documentació amb les mesures noves i les ja existents en el següent enllaç:

 

https://godall.cat/infocovid19/Ban_municipal.pdf

 

 

Ús volem fer arribar un document informatiu del Consorci de Salut i Social de Catalunya que ens han enviat els Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l'Ebre, referent a una Borsa de Treball de Gerocultors/es, atesa la situació d'emergència sanitària derivada de l'epidèmia del coronavirus SARS-Cov-2 i a efectes de garantir el personal suficient per a la cobertura de les necessitats de les persones usuàries en els centres residencials i diürns d'atenció a gent gran.

 

A l'esmentada borsa, s'hi poden adreçar les persones que vulguin i puguin treballar en residències durant la crisi del COVID-19.

 

Aquestes persones interessades hauran d'enviar el seu currículum a l'adreça: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. indicant disponibilitat horària i zona geogràfica. 

 

Per consultar el document esmentat podeu fer clic en el següent enllaç: https://we.tl/t-9zXydrh7CE

 

 

 

A causa de la crisi ocasionada pel COVID-19, vistes les mesures adoptades en el Reial Decret 463/2020 i atès el contingut del Reial Decret-Llei 8/2020 de mesures urgents extraordinàries per a fer front l'impacte econòmic i social del COVID-19, l'Ajuntament de Godall informa que:

 • Es prorroguen en dos mesos el termini de pagament voluntari dels tributs de venciment periòdic i notificació col·lectiva.
 • Queda suspesa la lectura de comptadors d'aigua.
 • És suspèn l'ingrés de la taxa per expedició de documents administratius.


Podeu consultar el decret d'alcaldia en la part de transparència i en la següent imatge:

 

En el marc de la crisi sanitària de la COVID-19, Protecció Civil a les Terres de l'Ebre col·laborem amb la crida a la ciutadania que duen a terme els Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies i els Serveis Territorials de Salut conjuntament, i que està encaminada a trobar voluntariat per a fer tasques d'atenció a les persones en els àmbits sanitari, social i/o residencial, en el cas que el desenvolupament de la crisi actual així ho requerís.

En el cas que hi hagués persones del seu municipi que hi estiguessin interessades han d'enviar un correu electrònic a l'adreça Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo., posant la paraula "voluntariat" i indicant:- Nom i cognoms

- Adreça de correu electrònic i telèfon de contacte

- Població de residència

- Si té o no experiència en tasques similars

- Preferència per algun d'aquests contextos de treball (escollir-ne un o més):- Àmbit sanitari

- Residències de gent gran

- Centres d'atenció a persones amb discapacitat

 

L'Ajuntament de Godall ha habilita un nou canal de comunicació d'incidències per poder gestionar les afectacions diàries de la població: Mòbil 644643210.


Sols es poden fer via whatsapp, escrits o parlats.


Es prega que la persona s'identifiqui per poder resoldre la petició.


La resposta a les peticions fetes es farà tan aviat com sigui possible.


Aquest número en cap cas substitueix les vies de comunicació ja establertes amb l'Ajuntament ni l'habilitat per emergències com el 112.


Es demana fer un ús racional d'aquesta via de comunicació.