La signatura del contracte és fruit d’un acord amb el nostre Ajuntament, el Departament de Cultura i el mateix Consell Comarcal del Montsià que serà el que gestionarà l’equipament.

Ahir dimecres dia 7 de novembre, la presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro i la nostra alcaldessa Teresa Esmel, van signar el contracte per tal de que el nostre Ajuntament cedeixi en comodat el fons documental a l’Arxiu Comarcal del Montsià.

En qüestió de dies la Consellera de Cultura del Govern de la Generalitat, signarà també el contracte per ratificar la seva validesa i, durant aquest mateix mes de novembre, procedir al trasllat del fons municipal a l’Arxiu, per tal d’iniciar els protocols de neteja, classificació i inventari.

La fórmula del contracte comodat, és una bona opció per a
institucions i particulars per poder cedir el seu fons documental a l’Arxiu sense perdre’n la titularitat i garantint-ne la conservació, el tractament i la gestió normalitzada, així com la possibilitat que la ciutadania hi pugui accedir amb més facilitat al mateix Arxiu o fins i tot a mitjà termini a través de la plataforma d’Arxius en Línia del Departament de Cultura.

Al seu moment, aquesta proposta de cedir el fons documental del nostre Ajuntament a l'Arxiu Comarcal va ser aprovada per unanimitat del ple de la Corporació Municipal del nostre poble.